Τel: 215 5100935 "Τα πάντα για τα τζάκια βιοαιθανόλης με 1-κλίκ!"

Τροπος Λειτουργιας

Τα οικολογικά τζάκια βιοαιθανόλης λειτουργούν με τη χρήση βιοαιθανόλης ή αιθυλικής αλκοόλης ( CH3-CH2-OH). Η βιοαιθανόλη ή αιθυλική αλκοόλη είναι ένα άοσμο και άχρωμο βιολογικό αλκοόλ που παράγεται από την αλκοολική ζύμωση της ζάχαρης. Κατά την καύση του απελευθερώνει υδρατμούς και ελάχιστη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα , χωρίς τοξικές ή επιβλαβής ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό ώστε να χρειάζεται καμινάδα ή αεραγωγό το τζάκι μας

Τοποθέτηση : Τοποθετούμε το τζάκι μας ακολουθώντας τις οδηγίες τοποθέτησης. Προσέχουμε να υπάρχει απόσταση από εύφλεκτα υλικά (Υφάσματα, Ξύλινες επιφάνεις κτλ) και να μην τοποθετούνται σε χώρο με ασυνήθιστα υψηλό ρεύμα αέρα (π.χ απέναντι ή κάτω από κλιματιστικό) . Δέν πρέπει να μετακινούνται τα επιτραπέζια τζάκια μας, κατά την διάρκεια της καύσης.

Λειτουργία : Βάζουμε την βιοαιθανόλη στον ειδικό βιοκαυστήρα ή στα ειδικά δοχεία βιοκαυσίμου τα οποία βρίσκονται μέσα στην εστία του τζακιού και με ένα απλό αναπτήρα γίνεται η ανάφλεξη και το τζάκι σας ξεκινάει την καύση του.

Τα κεραμικά ξύλα και τα βότσαλα δεν τοποθετούνται επάνω στη φλόγα αλλά περιμετρικά του δοχείου καύσης για την διακόσμηση της εστίας μας.

Κατανάλωση: Η μέση κατανάλωση βιοαιθανόλης υπολογίζεται στις τρεις ώρες το λίτρο φθάνοντας και τις εξι ώρες το λίτρο εφόσον μειώσετε την ένταση της φλόγας. Η κατανάλωση εκτός από την ρύθμιση εξαρτάται από την ποιότητα του υγρού και την ποιότητα του βιοκαυστήρα ή των δοχείων καύσης.

Σβήσιμο: Κατά την διάρκεια της καύσης μπορείτε να διακόψετε την λειτουργία του με το ειδικό εργαλείο για το σβήσιμο της φλόγας. Η φλόγα που δημιουργείται είναι πραγματική και η θερμότητα που παράγεται φθάνει μέχρι τα 4ΚW , καλύπτοντας ένα χώρο 20 έως 40τμ.

Ανεφοδιασμός: Μπορείτε εύκολα να ανεφοδιάσετε το τζάκι σας εφόσον βεβαιωθείτε ότι έχει σβήσει η φλόγα και έχει κρυώσει το δοχείο καύσης . Προσοχή: Μετά τον ανεφοδιασμό προσέχουμε να αν έχει χυθεί υγρό έξω από το δοχείο καύσης να το καθαρίζουμε με ένα στεγνό πανί πριν ανάψουμε το τζάκι μας. Δεν ανεφοδιάζουμε το τζάκι μας με καύσιμο κατά την διάρκεια της καύσης ή όταν είναι ζεστό μετά το σβήσιμο. Τοποθετούμε πάντα την ενδεδειγμένη ποσότητα καυσίμου, που δεν ξεπερνά τα 2/3 της χωρητικότητας του δοχείου.