ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΖΑΚΙ ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗΣ

ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΝΑΔΑ Η ΑΕΡΑΓΩΓΟ

Τα οικολογικά τζάκια Biofire δεν χρειάζονται καμινάδα ή αεραγωγό ,είναι εύκολη η τοποθέτηση τους, σε δάπεδο ή σε τοίχο. Μετακινούνται και μεταφέροντα εύκολα σε περίπτωση που θέλετε να τους αλλάξετε θέση στο χώρο σας. Τα επιτοίχια τζάκια τοποθετούνται εύκολα στο τοίχο, βιδώνοντας την βάση στήριξης στο τοίχο και απλά κρεμώντας τα πάνω στη βάση. Ένα ενδεικτικό σχέδιο τοποθέτησης:

ΔΕΝ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ

Τα οικολογικά τζάκια Biofire κατά τη καύση δεν εκπέμπουν καπνούς και μυρωδιές γιατί δεν καίνε ξύλα ή ορυκτά καύσιμα. Τα οικολογικά τζάκια χρειάζονται μόνο διάλυμα βιοαιθανόλης (Πλήρως μετουσιωμένης αιθυλικής αλκοόλης) για την καύση, ένα οικολογικό υγρό που παράγεται από ενεργειακές καλλιέργειες όπως το σόργο, τα τεύτλα, το καλαμπόκι, το σιτάρι, τα άχυρα, το ξύλο ιτιάς και άλλων δέντρων, το πριονίδι, ο μίσχανθος, η αγριαγκινάρα ενώ η 4ης γενιάς βιοαιθανόλη (αιθυλική αλκοόλη) παράγεται αποκλειστικά από διατροφικά ή οργανικά απορρίμματα που μετατρέπονται σε βιοαιθανόλη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Οι κοινές πηγές θερμότητας όπως τα καλοριφέρ και τα ηλεκτρικά σώματα ξηραίνουν την ατμόσφαιρα κατά τη λειτουργία τους. Αντίθετα τα οικολογικά τζάκια παράγουν ελάχιστους υδρατμούς και έτσι δεν προκαλούν ξηρότητα του χώρου μας. Το τζάκι βιοαιθανόλης αφενός "δεσμεύει υγρασία" λόγω της θερμότητας που προσφέρει και αφετέρου παράγει μικρή ποσότητα υδρατμών με την καύση της βιοαιθανόλης. Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά δυνατή της εξισορρόπηση της υγρασίας του χώρου μας και δεν ξηραίνει την ατμόσφαιρα του δωματίου μας. Παράλληλα καθιστά δυνατή την τοποθέτηση συσκευών αρωματοθεραπείας διευκολύνοντας την ισόποση κατανομή του σκευάσματος στο περιβάλλον χώρο λόγω των υδρατμών που παράγεται με την καύση του.

ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ

Το τζάκι βιοαιθανόλης εκτός από την χρήση του για τη διακόσμηση του χώρου μας, παράγει και θερμότητα ικανή να θερμάνει το χώρο στο οποίο είναι τοποθετημένο. Η μέση απόδοση του είναι περίπου 3-4kw ενώ η προσεκτική σχεδίαση του , η μόνωση της εστίας και η καύση της καυσίμου βοηθούν ώστε η θερμότητα που παράγεται να διαχέεται στο χώρο και να συνεισφέρει σημαντικά στην θέρμανση του τους χειμερινούς μήνες. Τα τζάκια βιοαιθανόλης όπως και τα περισσότερα τζάκια συνιστώνται για συμπληρωματική θέρμανση της κατοικίας μας και όχι για κύρια θέρμανση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Σε αντίθεση με τα ηλεκτρικά τζάκια που αν τα ξεχάσουμε ανοιχτά, μπορούν να λειτουργούν ώρες και με μη καθορισμένη χρέωση ανά ώρα, υπερχρεώνονται τον λογαριασμό του ρεύματος, τα τζάκια βιοαιθανολης έχουν συγκεκριμένη χρονική διάρκεια καύσης, 1- 4 ώρες ανάλογα του καυσίμου που θα χρησιμοποιήσουμε) , και κατόπιν σβήνει μόνο του. Η μέση κατανάλωση ενός τζακιού βιοαιθανολης είναι 0,80 έως 1 ευρώ την ώρα και σε συνδυασμό με το σχεδόν μηδενικό κόστος συντήρησης το καθιστά αρκετά οικονομικό και προσιτό από άλλες κατηγορίες τζακιου.