ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗΣ

Γιατί να επιλέξω τζάκι βιοαιθανόλης

Τα τζάκια βιοαιθανόλης είναι τζάκια που έχουν πραγματική φλόγα και έχουν ώς καύσιμη ύλη την βιοαιθανόλη. Δεν καίνε ξύλα, ούτε παράγουν επιβλαβείς ρύπους, καπνούς, στάχτες και μυρωδιές.


Τοποθετούνται Εύκολα

Τα τζάκια Biofire δεν χρειάζονται καμινάδα ή αεραγωγό, τοποθετούνται εύκολα σε δάπεδο ή σε τοίχο, χωρίς την ανάγκη ειδικού τεχνίτη. Μετακινούνται και μεταφέροντα εύκολα σε περίπτωση που θέλετε να τους αλλάξετε θέση στο χώρο σας. Τα επιτοίχια τζάκια τοποθετούνται εύκολα στο τοίχο, βιδώνοντας την βάση στήριξης στο τοίχο και απλά κρεμώντας τα πάνω στη βάση. 

Βιντεο: Πώς τοποθετώ το τζάκι βιοαιθανόλης

Είναι φιλικά προς το περιβάλλον

Τα τζάκια βιοαιθανόλης κατά τη καύση δεν εκπέμπουν καπνούς ή μυρωδιές,  ούτε παράγουν ρύπους και επικίνδυνα μικροσωματιδια. Χρειάζονται μόνο βιο-αιθανόλη για την καύση τους, ένα βιολογικό υγρό που παράγεται αποκλειστικά από διατροφικά ή οργανικά απορρίμματα. Τα τζάκια βιοαιθανόλης θεωρούνται "οικολογικά" γιατί έχουν μικρή περιβαλλοντική επιβάρυνση σε σχέση με τα κλασσικά τζάκια, ενώ η παραγωγή του καυσίμου τους από την ανακύκλωση οργανικών απορριμάτων, ενθάρρυνουν την ανακύκλωση και την άμεση αξιοποίηση των απορριμάτων, με φιλικότερο τρόπο για το περιβάλλον.  


Προσφέρουν ευχάριστη Ατμόσφαιρα

Οι κοινές πηγές θερμότητας όπως τα καλοριφέρ και τα ηλεκτρικά σώματα ξηραίνουν την ατμόσφαιρα κατά τη λειτουργία τους. Αντίθετα τα οικολογικά τζάκια παράγουν ελάχιστους υδρατμούς και έτσι δεν προκαλούν ξηρότητα του χώρου μας. Το τζάκι βιοαιθανόλης αφενός "δεσμεύει υγρασία" λόγω της θερμότητας που προσφέρει και αφετέρου παράγει μικρή ποσότητα υδρατμών με την καύση της βιοαιθανόλης. Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά δυνατή της εξισορρόπηση της υγρασίας του χώρου μας και δεν ξηραίνει την ατμόσφαιρα του δωματίου μας. Παράλληλα καθιστά δυνατή την τοποθέτηση συσκευών αρωματοθεραπείας διευκολύνοντας την ισόποση κατανομή του σκευάσματος στο περιβάλλον χώρο λόγω των υδρατμών που παράγεται με την καύση του.


Προσφέρουν θερμότητα

Το τζάκι βιοαιθανόλης εκτός από την χρήση του για τη διακόσμηση του χώρου μας, παράγει και θερμότητα ικανή να θερμάνει το χώρο στο οποίο είναι τοποθετημένο. Η απόδοση του εξαρτάται από τον είδος και τον αριθμό των καυστήρων πού θα έχει το τζάκι. Η μέση απόδοση του είναι περίπου 3-4kw, ενώ η προσεκτική σχεδίαση του , η μόνωση της εστίας και η καύση της καυσίμου, βοηθούν ώστε η θερμότητα που παράγεται να διαχέεται στο χώρο και να συνεισφέρει σημαντικά στην θέρμανση ενός δωματίου, τους χειμερινούς μήνες. Το τζάκι βιοαιθανόλης δεν συνίσταται κύρια θέρμανση σε ένα ολόκληρο σπίτι.


Προσφέρουν Οικονομία & ελεγχόμενη Κατανάλωση

Η μέση κατανάλωση ενός τζακιού βιοαιθανολης είναι 0,75 έως 1 ευρώ την ώρα και σε συνδυασμό με το σχεδόν μηδενικό κόστος συντήρησης το καθιστά αρκετά οικονομικό και προσιτό. 


Εχουν Χαμηλό κόστος αγοράς & καθόλου έξοδα συντήρησης

Το κόστος αγοράς ενός τζακιού βιοαιθανόλης είναι αρκετά μικρότερο από την αγορά και εγκατάσταση ενός τζακιού ξύλου ή φυσικού αερίου. Στίς κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας , είναι δύσκολο να αποσβέσουμε το κόστος αγοράς και τοποθέτησης ενός συμβατικού τζακιού. Σημαντικό πλεονέκτημα τους είναι η έλλειψη τακτικής και κοστοβόρας συντήρησης, καθώς τα περισσότερα τζάκια βιοαιθανόλης απαιτούν μόνο ένα απλό καθάρισμα.     

Ποια είναι τα μειονεκτήματα  

Η αδιάλειπτη τροφοδοσία τους δεν είναι δυνατή. Αν επιθυμούμε να το τροφοδοτήσουμε εκ νέου ένα τζάκι βιοαιθανόλης, ενώ έχει ήδη εξαντληθεί το καύσιμο του, θα πρέπει να περιμένουμε 15-20 λεπτά μέχρι να κρυώσει το δοχείο καύσης του. 

Επιπλέον, η  προμήθεια του καυσίμου έχει μικρό δίκτυο καταστημάτων πώλησης. Η πώληση της βιοαιθανόλης για τζάκια είναι ένα σχετικά νέο πεδίο δραστηριότητας στην ελληνική αγορά. Την βιοαιθανόλη δεν θα την βρείτε σε καταστήματα πώλησης ορυκτών καυσίμων αλλά μόνο σε εξειδικευμένα καταστήματα πώλησης τζακιών. 


Σχόλια

είμαι σε αναζήτηση τρόπου θέρμανσης και μου αρέσει πολύ το τζάκι. Το διαμέρισμά μου είναι μικρό και δεν έχει εγκατάσταση για τζάκι και έτσι αυτό μου φαίνεται ιδανικό. Μολις αποφασίσω να το αγοράσω θα το πάρω σίγουρα από εσάς γιατί μου άρεσαν οι πληροφορίες που δώσατε.
παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο marina.pra@yahoo.com
Γράψτε μια κριτική