Προσοχή! Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

tel: 2155100935" τα παντα για τα τζακια βιοαιθανολης"

Πληροφοριες για το οικολογικο καυσιμο

H βιο-αιθανόλη ή αλλιώς η μετουσιωμένη αιθυλική αλκοόλη είναι ένα πλήρως μετουσιωμένο άοσμο και άχρωμο βιολογικό αλκοόλ που παράγεται από βιολογικά απορρίμματα (διατροφικά απόβλητα, απόβλητα κήπων) ύστερα απο τη συλλογή τους μέσω της ανακύκλωσης . Το καύσιμο αυτό ειναι οικολογικό και κάνει τέλεια καύση γι αυτό το λόγο δεν εκπέμπει καυσαέρια ή καπνό . Το αποτέλεσμα της καύσης της αιθυλικής αλκοόλης είναι λίγοι υδρατμοί και ελάχιστη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα όπως αυτό που προκύπτει από την ανθρώπινη αναπνοή. Για την παραγωγή της αιθυλικής ακολουθούνται τα εξής στάδια.

Στάδια παραγωγής καυσίμου

1. Προεργασία πρώτης ύλης: Πρώτες ύλες όπως γλυκό σόργο, τα τεύτλα, το καλαμπόκι, το σιτάρι, το ξύλο ιτιάς, ο μίσχανθος, η αγριαγκινάρα και άλλες επεξεργάζονται κατάλληλα.

2. Ζύμωση: Κατόπιν ακολουθεί η διάλυση των σακχάρων σε νερό με την προσθήκη ζύμης ή άλλων μικροοργανισμών.

3. Απόσταξη-Aφυδάτωση: Απόσταξη και διαχωρισμός της βιοαιθανόλης συγκέντρωσης 95% , ύστερα αφυδάτωση για την παραγωγή άνυδρης αλκοόλης 99,5%.

4. Μετουσίωση: Μετά την παραγωγή της Αιθυλικής αλκοόλης και σύμφωνα με την κοινοτική και εθνική νομοθεσία η αιθυλική αλκοόλη μετουσιώνεται πλήρως ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για τα τζάκια και όχι ως πόσιμη αλκοόλη.

Καύση Βιο-αιθανόλης

Όπως η φλόγα του παραδοσιακού μας τζακιού έτσι και η καύση της μετουσιωμένης αιθυλικής αλκοόλης στα οικολογικά τζάκια χρειάζεται λίγο οξυγόνο. Γι αυτό το λόγο προτείνουμε κατά την λειτουργία του, ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ανανεώνεται ο αέρας του δωματίου που είναι τοποθετημένο το τζάκι μας, αν ο χώρος είναι μικρότερος από 25τμ. Προσοχή κατά την διάρκεια της καύσης ή όταν είναι ζεστό το δοχείο καύσης, δεν ανεφοδιάζουμε ΠΟΤΕ το τζάκι μας με βιοαιθανόλη, διότι είναι εύφλεκτο υγρό και υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

Αποθήκευση Βιο-αιθανόλης

Η βιοαιθανόλη, μετουσιωμενης αιθυλικής αλκοολης, πρέπει να αποθηκεύεται σε χώρους όπου δεν αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες καθώς αποτελεί εύφλεκτο υλικό και υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης


Αγορά : Που θα βρω βιοαιθανολη;