ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗΣ

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗΣ

Τα τζάκια βιοαιθανόλης λειτουργούν με τη χρήση ενός καυσίμου της μετουσιωμένης αιθυλικής αλκοόλης (ή Βιοαιθανόλης όπως συχνά αποκαλείται). Η μετουσιωμένη αιθυλική αλκοόλη είναι ένα άοσμο και άχρωμο βιολογικό αλκοόλ που παράγεται από την αλκοολική ζύμωση της ζάχαρης. Κατά την καύση του απελευθερώνει ελάχιστη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα , χωρίς καυσαέρια, τοξικές ή επιβλαβής ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό ώστε να χρειάζεται καμινάδα ή αεραγωγό το τζάκι μας

Τοποθέτηση : Τοποθετούμε το τζάκι μας ακολουθώντας τις οδηγίες τοποθέτησης. Προσέχουμε να υπάρχει απόσταση από εύφλεκτα υλικά (Υφάσματα, Ξύλινες επιφάνειες κτλ) και να μην τοποθετούνται σε χώρο με ασυνήθιστα υψηλό ρεύμα αέρα (π.χ απέναντι ή κάτω από κλιματιστικό) . Δεν πρέπει να μετακινούνται τα επιτραπέζια τζάκια μας, κατά την διάρκεια της καύσης.

 


Λειτουργία : Βάζουμε το καύσιμο του στο δοχείο-δοσομετρητή ώστε να υπολογίσουμε τη σωστή ποσότητα που θα βάλουμε στο καυστήρα ή το δοχείο καύσης. Προσοχή. Το καύσιμο που θα βάζουμε σε κάθε δοχείο δεν θα πρέπει να ξεπερνά την ενδεδειγμένο ποσότητα (Μεγιστη ποσότητα τα 2/3 της χωρητικότητας του δοχείου).Είναι προτιμότερο να εφοδιάζουμε το δοχείο ή τον καυστήρα εφόσον τον έχουμε αφαιρέσει από την εστία ώστε να είναι ορατή και ελεγχόμενη η σωστή διαδικασία εφοδιασμού του με καύσιμο. Αφού βάλουμε τη σωστή ποσότητα καυσίμου στο δοχείο-καυστήρα του τζακιού μας, επανατοποθετούμε τον καυστήρα ή το δοχείο στην εστία του τζακιού μας. Ύστερα με ένα αναπτήρα - φλόγιστρο γίνεται η ανάφλεξη και το τζάκι σας ξεκινάει την καύση του.

Κρατάμε πάντα απόσταση από την εστία, όταν προσπαθήσουμε να το ανάψουμε

Τα κεραμικά ξύλα και τα βότσαλα δεν τοποθετούνται επάνω στη φλόγα αλλά περιμετρικά του δοχείου καύσης για την διακόσμηση της εστίας μας. Βεβαιωθείτε ότι δεν εμποδίζουν το άνοιγμα ή το κλείσιμο του δοχείου μας καθώς και ότι δεν έχουν έρθει σε επαφή με το υγρό κατά την διαδικασία του ανεφοδιασμού του τζακιού μας με καύσιμο.

Δεν συνίσταται παράλληλη χρήση και άλλης συσκευής θέρμανσης ή κλιματιστικού στον ίδιο χώρο που λειτουργεί και το τζάκι μας καθώς σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην καύση της βιοαιθανόλης & μυρωδιές στο χώρο μας .

Κατανάλωση:Η μέση κατανάλωση καυσίμου υπολογίζεται στις τρεις ώρες το λίτρο φθάνοντας και τις έξι ώρες το λίτρο εφόσον μειώσετε την ένταση της φλόγας ή εφόσον είναι μικρό το μέγεθος του καυστήρα. Η κατανάλωση ενός οικολογικού τζακιού εξαρτάται από την ρύθμιση του ανοίγματος του βιοκαυστήρα (που γίνεται με το ειδικό συρόμενο πορτάκι του βιοκαυστήρα μας) αλλά και από την ποιότητα του υγρού & την ποιότητα του βιοκαυστήρα ή των δοχείων καύσης. Για παράδειγμα ένα δοχείο καύσης ή βιοκαυστήρας που περιέχει κεραμοβάμβακα λειτουργεί με μεγαλύτερη οικονομία στο καύσιμο απ ότι αν δεν υπάρχει κεραμοβάμβακας.

Σβήσιμο: Κατά την διάρκεια της καύσης μπορείτε να διακόψετε την λειτουργία του με το ειδικό εργαλείο για το σβήσιμο της φλόγας. Η φλόγα που δημιουργείται είναι πραγματική και η θερμότητα που παράγεται φθάνει μέχρι τα 4ΚW , καλύπτοντας ένα χώρο 20 έως 40τμ.

Ανεφοδιασμός: Μπορείτε εύκολα να εφοδιάσετε το τζάκι σας με καύσιμο,ΜΟΝΟ ΑΦΟΥβεβαιωθείτε ότι έχει σβήσει η φλόγα, και έχει κρυώσει το δοχείο καύσης-βιοκαυστήρας ( δηλ 15 λεπτά τουλάχιστον μετά το σβήσιμο με το ειδικό εργαλείο) . Ο εφοδιασμός του δοχείου- βιοκαυστήρα με καύσιμο είναι προτιμότερο να γίνεται εκτός της εστίας του τζακιού ώστε να είναι ορατή και ελεγχόμενη η διαδικασία εφοδιασμού και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να χυθεί υγρό εκτός του δοχείου καύσης ή του βιοκαυστήρα μας. Προσοχή: Αν ο εφοδιασμός γίνει χωρίς να αφαιρέσουμε το δοχείο ή τον βιοκαυστήρα από την εστία του τζακιού μας και έχει χυθεί καύσιμο έξω από το δοχείο καύσης-βιοκαυστήρα, καθαρίζουμε το καύσιμο ΠΡΙΝ ανάψουμε το τζάκι μας . ΔΕΝ ανεφοδιάζουμε το τζάκι μας με καύσιμο κατά την διάρκεια της καύσης ή όταν είναι ζεστό μετά το σβήσιμο. Τοποθετούμε πάντα την ενδεδειγμένη ποσότητα καυσίμου, που δεν ξεπερνά τα 2/3 της χωρητικότητας του δοχείου.

προφυλαξεις τζακια βιοαιθανόλη

ΠPΟΣΕΧΟΥΜΕ να μην δημιουργείται ρεύμα αέρα στην εστία του τζακιού, κατά την διάρκεια της καύσης του. Η φλόγα δεν πρέπει να βγαίνει εκτός της εστίας του τζακιού μας.

αγορά βιοαιθανόλης

 ΑΓΟΡΑ ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗΣ / ΑΙΘΥΛΙΚΗΣ ΑΛΚΟΟΛΗΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ: Η ΦΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΠΙΣΤΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΩΣΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

A. Δείτε Tips & συμβουλές για οικονομία στο καύσιμο

B. Πώς καθαρίζω το τζάκι βιοαιθανόλης

C. Πώς τοποθετώ το τζάκι βιοαιθανόλης

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική