ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗΣ

Πώς λειτουργούν τα τζάκια Βιοαιθανόλης;

Τα τζάκια βιοαιθανόλης λειτουργούν με τη χρήση της βιοαιθανόλης. Η βιοαιθανόλη είναι ένα  βιολογικό αλκοόλ που παράγεται από οργανικά απορρίματα. Το τζάκι βιοαιθανόλης, κατα την καύση του, δεν παράγει τοξικές ή επιβλαβής ουσίες & μικροσωματίδια για τον ανθρώπινο οργανισμό όπως η καύση των ξύλων. Ετσι μπορεί να λειτουργεί σε εσωτερικό χώρο χωρίς καμινάδα ή αεραγωγό ή κάποιο μόνιμο σύστημα εξαερισμού.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗΣ


Τρόπος λειτουργίας

 Τοποθετούμε το καύσιμο, την βιοαιθανόλη, στο δοχείο-δοσομετρητή ώστε να υπολογίσουμε την ποσότητα του καυσίμου που θα βάλουμε στο καυστήρα ή το δοχείο καύσης. Προσοχή. Το καύσιμο που θα βάζουμε σε κάθε δοχείο δεν θα πρέπει να ξεπερνά την ενδεδειγμένο ποσότητα (Μεγιστη ποσότητα τα 2/3 της χωρητικότητας του δοχείου).Είναι προτιμότερο να εφοδιάζουμε το δοχείο ή τον καυστήρα εφόσον τον έχουμε αφαιρέσει από την εστία ώστε να είναι ορατή και ελεγχόμενη η σωστή διαδικασία εφοδιασμού του με καύσιμο. Αφού βάλουμε τη σωστή ποσότητα καυσίμου στο δοχείο-καυστήρα του τζακιού μας, επανατοποθετούμε τον καυστήρα ή το δοχείο στην εστία του τζακιού μας. Ύστερα με ένα αναπτήρα - φλόγιστρο γίνεται η ανάφλεξη και το τζάκι σας ξεκινάει την καύση του. ΠΡΟΣΟΧΗ Κραταμε τουλάχιστον μία μικρή απόσταση από την εστία όταν ανάβουμε το τζάκι μας με τον αναπτήρα.

Τα κεραμικά ξύλα και τα βότσαλα δεν τοποθετούνται επάνω στη φλόγα αλλά περιμετρικά του δοχείου καύσης για την διακόσμηση της εστίας μας. Βεβαιωθείτε ότι δεν εμποδίζουν το άνοιγμα ή το κλείσιμο του δοχείου μας καθώς και ότι δεν έχουν έρθει σε επαφή με το υγρό κατά την διαδικασία του ανεφοδιασμού του τζακιού μας με καύσιμο.

Δεν συνίσταται παράλληλη χρήση και άλλης συσκευής θέρμανσης ή κλιματιστικού στον ίδιο χώρο που λειτουργεί και το τζάκι μας καθώς σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην καύση της βιοαιθανόλης & μυρωδιές στο χώρο μας .


Πώς γίνεται η τοποθέτηση τους

Η τοποθέτηση ενός τζακιού βιοαιθανόλης είναι εύκολη γιατί τοποθετείτε χωρίς καμινάδα , χωρίς αεραγωγό, χωρίς ανάγκη παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Τα επιδαπέδια και επιτραπέζια τζάκια δεν χρειάζονται εγκατάσταση , απλά τοποθετούμε τη συσκευή στο χώρο που επιθυμούμε και την μεταφέρουμε εύκολα όπως άλλες επιτραπέζιες συσκευές. Τα επιτοίχια ή εντοιχιζόμενα τζάκια τοποθετούνται εύκολα όπως ένα ράφι. Δείτε την παρακάτω φωτογραφία

ΣΧ1Σχεδιάγραμμα τοποθέτησης τζακιούΣΧ2installation fireplace


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ 1       ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ 2 


Η κατανάλωση ενός τζακιού βιοαιθανόλης 

Η μέση κατανάλωση καυσίμου υπολογίζεται στις τρεις ώρες το λίτρο φθάνοντας και τις έξι ώρες το λίτρο εφόσον μειώσετε την ένταση της φλόγας ή εφόσον είναι μικρό το μέγεθος του καυστήρα. Η κατανάλωση ενός οικολογικού τζακιού εξαρτάται από την ρύθμιση του ανοίγματος του βιοκαυστήρα (που γίνεται με το ειδικό συρόμενο πορτάκι του βιοκαυστήρα μας) αλλά και από την ποιότητα του υγρού & την ποιότητα του βιοκαυστήρα ή των δοχείων καύσης. Για παράδειγμα ένα δοχείο καύσης ή βιοκαυστήρας που περιέχει κεραμοβάμβακα λειτουργεί με μεγαλύτερη οικονομία στο καύσιμο απ ότι αν δεν υπάρχει κεραμοβάμβακας. 

Πώς σβήνω το τζάκι βιοαιθανόλης

 Κατά την διάρκεια της καύσης μπορείτε να διακόψετε την λειτουργία του με το ειδικό εργαλείο για το σβήσιμο της φλόγας, κλείνοντας το κλείστρο του καυστήρα ώστε να διακοπή η παροχή οξυγόνου στην φλόγα .

Πώς γίνεται ο ανεφοδιασμός του.

 Μπορείτε εύκολα να εφοδιάσετε το τζάκι σας με καύσιμο,ΜΟΝΟ ΑΦΟΥ βεβαιωθείτε ότι έχει σβήσει η φλόγα, και έχει κρυώσει το δοχείο καύσης-βιοκαυστήρας ( δηλ 15-20 λεπτά τουλάχιστον μετά το σβήσιμο με το ειδικό εργαλείο) . Ο εφοδιασμός του δοχείου-βιοκαυστήρα με καύσιμο είναι προτιμότερο να γίνεται εκτός της εστίας του τζακιού ώστε να είναι ορατή και ελεγχόμενη η διαδικασία εφοδιασμού και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να χυθεί υγρό εκτός του δοχείου καύσης ή του βιοκαυστήρα μας. Προσοχή: Αν ο εφοδιασμός γίνει χωρίς να αφαιρέσουμε το δοχείο ή τον βιοκαυστήρα από την εστία του τζακιού μας και έχει χυθεί καύσιμο έξω από το δοχείο καύσης-βιοκαυστήρα, καθαρίζουμε το καύσιμο ΠΡΙΝ ανάψουμε το τζάκι μας . ΔΕΝ ανεφοδιάζουμε το τζάκι μας με καύσιμο κατά την διάρκεια της καύσης ή όταν είναι ζεστό μετά το σβήσιμο. Το τζάκι πρέπει να σβήσει κλείνοντας το μεταλλικό πορτάκι του καυστήρα ώστε να είμαστε σίγουροι ότι έχει σβήσει. Ο  καυστήρας παραμένει κλειστός με το κλείστρο του (μεταλλικό πορτάκι) μέχρι και τον επόμενο ανεφοδιασμό. Τοποθετούμε πάντα την ενδεδειγμένη ποσότητα καυσίμου, που δεν ξεπερνά τα 2/3 της χωρητικότητας του δοχείου. ΠPΟΣΕΧΟΥΜΕ να μην δημιουργείται ρεύμα αέρα στην εστία του τζακιού, κατά την διάρκεια της καύσης του. Η φλόγα δεν πρέπει να βγαίνει εκτός της εστίας του τζακιού μας. Αν παρατηρήσετε την φλόγα να αγγίζει οποιδήποτε τμήμα της εστία του τζακιού ή να βγαίνει εκτός της εστίας, σβήστε το τζάκι αμέσως και  μιλήστε με τον προμηθευτή διότι γίνεται κάποιο λάθος στον τρόπο χρήσης του.

προφυλαξεις τζακια βιοαιθανόληαγορά βιοαιθανόλης ΑΓΟΡΑ ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗΣ / ΑΙΘΥΛΙΚΗΣ ΑΛΚΟΟΛΗΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ: Η ΦΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΠΙΣΤΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΩΣΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

A. Δείτε Tips & συμβουλές για οικονομία στο καύσιμο

B. Πώς καθαρίζω το τζάκι βιοαιθανόλης

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική