ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΥΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΜΑΣ

Ανάρτηση απο   Ιωαννα Ραυτοπουλου
18/09/2021
0
BIONLOV ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ  

Η βιοαιθανόλη για τα τζάκια είναι μια αλκοόλη φυτικής προέλευσης, που λαμβάνεται με τη ζύμωση των φυτικών σακχάρων που προέρχονται απο τα οργανικά απορρίματα. Η διαδικασία της χημική απόσταξη της αιθανόλης δεν αρκεί από μόνη της για να ληφθεί καλή ποιότητα βιοαιθανόλης και φυσικά είναι αδύνατον να προκύψει ποιοτική βιοαιθανόλη καύσης μόνο μέσω της διαδικασίας της απόσταξης. Ακόμα και με την διαδικασία της απλής ή διπλής απόσταξης, το τελικό προϊόν, η βιοαιθανόλη, αναπόφευκτα θα περιέχει ουσίες ή σωματίδια που θα παραμείνουν στο καύσιμο. Για να απομακρυνθούν πλήρως κάποια σωματίδια και ουσίες που θα καταλήξουν στο δοχείο καύσης μας, η βιοαιθανόλη πρέπει να υφίσταται διόρθωση ή τελειοποίηση σε πολλαπλά στάδια και καθαρισμό μέσω σύγχρονων μοριακών συσκευών. Αυτή τη διαδικασία του καθαρισμού δεν την ακολουθούν αρκετές εταιρείες παραγωγής καυσίμου λόγω του επιπλέον κόστους. Ακόμα και η βιοαιθανόλη που πωλείται ως άνυδρη ή ώς 100% δεν μας εξασφαλίζει ότι έχει ακολουθηθεί το στάδιο της διόρθωσης ή καθαρισμού της.

   Η βιοαιθανόλη που χρησιμοποιείται για τα τζάκια δεν είναι πόσιμη αλκοόλη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς άλλους πέρα απο την καύση της ή εξωτερικές χρήσεις π.χ για καθαρισμό. Για την διασφάλιση της μή χρήσης για ανθρώπινη κατανάλωση η βιοαιθανόλη ( πλήρως μετουσιωμένη αιθυλική αλκοόλη) περιέχει συγκεκριμένες μετουσιωτικές ουσίες. Οι ενδεδειγμενες μετουσιωτικές ουσίες δεν μεταβάλλουν ποιοτικά την καύση της , ούτε προκαλούν μυρωδιές. Ομως, μή ενδεδειγμένες ή διαφορετικές σε περιεκτικότητα μετουσιωτικές ουσίες πιθανόν να επηρεάσουν την ποιότητα του καυσίμου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μυρωδιές με την καύση της.

Συμφωνα με όλα τα παραπάνω το ποιοτικά καύσιμα πρέπει εκτός από το δευτερογενή καθαρισμό- διαδικασία διόρθωσης- πρέπει να περιέχουν μετουσιωτικές ουσίες στη σωστή περιεκτικότητα & να επιλέγονται κατάλληλα ώστε αφενός να πληρούν τις προδιαγραφές της νομοθεσίας και αφετέρου να μην επιβαρύνουν με μυρωδιές στην καύση. Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο ώστε να ενημερωθείτε πιο αναλυτικά , τι είναι η βιοαιθανόλη για το τζάκι.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΚΙ


ΤΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΥΣΙΜΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Η καλύτερη λύση είναι να αγοράσετε το καύσιμο που έχει πιστοποιηθεί από αξιόπιστα ιδρύματα. Στην Ελλάδα είναι το γενικό χημείο του Κράτους. Αξιόπιστοι κατασκευαστές αναθέτουν σε αυτό το ίδρυμα την έρευνα σχετικά με τις χημικές και φυσικές ιδιότητες στο πεδίο της ασφάλειας για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Φυσικά, πρέπει να θυμόμαστε ότι η προϋπόθεση ασφαλείας είναι η χρήση του προϊόντος, σύμφωνα με την προβλεπόμενη χρήση του και τις συστάσεις που παρέχονται στην ετικέτα και τις οδηγίες χρήσης.

Η συσκευασία είναι επίσης σημαντική σε περίπτωση καυσίμων για τα τζάκια αιθανόλης. Καθώς τα υγρά & εύφλεκτα προϊόντα που μεταφέρονται συχνά σε μεγάλες αποστάσεις, πρέπει να έχουν τη σωστή συσκευασία σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα αποθήκευσης και μεταφοράς τέτοιων προϊόντων. Πρόσθετα οφέλη είναι τα σήματα που προστατεύουν από ανεπιθύμητες συνέπειες με τις αναγκαίες προειδοποιήσεις για την χρήση του καυσίμου. Για παράδειγμα, περιλαμβάνουν ειδικές ενδείξεις για άτομα με πρόβλημα όρασης που τους προειδοποιούν για τον κίνδυνο και πώμα ασφαλείας που περιορίζουν την πρόσβαση από παιδιά.

Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι δεν μπορούμε να γεμίζουμε με καύσιμο τον καυστήρα, παραπάνω από το ενδεδειγμένο. Αυτό ισχύει για όλα τα καύσιμα αλλά και για το βιοκαύσιμο για τζάκια βιοαιθανόλη. Στα τζάκια αιθανόλης πρέπει να χρησιμοποιούμε μόνο το καύσιμο που προορίζεται αποκλειστικά για αυτά, τα οποία κατασκευάζονται από εξειδικευμένες εταιρείες, ελέγχοντας την ποιότητα των προϊόντων τους.

Αγορά βιοαιθανόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗΣ BIONLOV

ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗ BIONLOVΣχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική