ΜΥΡΙΖΕΙ ΕΝΑ ΤΖΑΚΙ ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗΣ;

Ανάρτηση απο   Ιωαννα Ραυτοπουλου
21/09/2021
0
ΤΖΑΚΙ ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗΣ ΜΥΡΩΔΙΑ

ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗΣ;

Το τζάκι βιοαιθανόλης όταν λειτουργεί σωστά και είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις κατάλληλες προδιαγραφές δεν πρέπει να μυρίζει όσο λειτουργεί. Αν παρατηρήσετε ότι δίνει μυρωδιά κατα την διάρκεια της καύσης ελέγξτε αν υπάρχει κάποια συνθήκη που θα διαβάσετε παρακάτω:

1) Το τζάκι βιοαιθανόλης εκτός από καύσιμο χρειάζονται και μία μικρή ποσότητα οξυγόνου για να επιτελέσει τέλεια καύση. Αν το τζάκι μας δεν πέρνει επαρκή ποσότητα οξυγόνου η βιοαιθανόλη εξατμίζεται άκαυστη και άρα το τζάκι μας ίσως δώσει μυρωδιά κατά την διάρκεια της λειτουργίας του.Η αιτία που μπορεί ένα τζάκι να μην πέρνει επαρκές οξυγόνο είναι

α)Εάν κάτι εμποδίζει το τζάκι μας να πάρει οξυγόνο το απομακρύνουμε. Π.χ Μη ενδεδειγμένοι Γυάλινα προστατευτικά ή φράχτες που τοποθετούνται μπροστά στο τζάκι μας .

β)Τα διακοσμητικά ξύλα ή τα βότσαλα είναι καλό να τοποθετούνται γύρω από τη φλόγα και όχι πάνω στην οπή του καυστήρα που  βγαίνει η φλόγα ώστε να μην εμποδίζουν την έξοδο της φλόγας και την παροχή οξυγόνου πρός τον καυστήρα. Επιπλέον τα διακοσμητικά μπορεί να έχουν σκόνες ή υπολλείματα απο άλλες ουσίες που όταν καίγονται να δίνουν μυρωδιά στο χώρο. 

γ) Όσο πιο μικρός είναι ο χώρος ή όσο πιο πολλά άτομα βρίσκονται σε ένα χώρο που είναι τοποθετημένο το τζάκι μας, τόσο πιο συχνά πρέπει να γίνεται σωστός αερισμός του χώρου ώστε να υπάρχει επάρκεια σε οξυγόνο. Αν για παράδειγμα σε ένα μικρό χώρο βρίσκονται αρκετά άτομα και ο χώρος δεν αερίζετε, μειώνεται η επάρκεια του οξυγόνου και για το τζάκι μας . 

Σημαντική ένδειξη ότι το τζάκι μας έχει πρόβλημα επάρκειας οξυγόνου είναι το χρώμα της φλόγας. Η Μπλε φλόγα κατά την διάρκεια την καύσης σημαίνει έλλειψη οξυγόνου για τη σωστή καύση της βιοαιθανόλης. (Στο άναμμα ή στο σβήσιμο είναι φυσιολογικό να έχει λίγο μπλε χρώμα η φλόγα.)

δ) Δεν ενδείκνυται παράλληλη λειτουργία κλιματιστικού ή άλλου θερμαντικού μέσου στο ίδιο χώρο που είναι τοποθετημένο το τζάκι μας. Καθώς παρεμποδίζεται η ομαλή λειτουργία του.

2) Είναι σημαντικό να δούμε την ποιότητα του δοχείου καύσης. Ενδέχεται σε μερικά αυτοσχέδια δοχεία καύσης λόγω λαθών στη μελέτη κατασκευής τους να παρουσιάζονται προβλήματα με μυρωδιές ενώ λειτουργούν.

3Η ποιότητα του καυσίμου. Η βιοαιθανόλης διατίθεται στην αγορά σε διάφορες ποιότητες ανάλογα την εταιρεία παραγωγής-διακίνησης, την απόσταξη της, τα συστατικά της αλλά και την αναλογία των μετουσιωτικών. Υπάρχουν καύσιμα που έχουν υποστεί μια δευτερογενή επεξεργασία καθαρισμού (διαδικασία διόρθωσης) και υπερέχουν σε ποιότητα ειδικά όταν πρόκειται για καύση σε εσωτερικό χώρο, τέτοιο καύσιμο είναι το καύσιμο Bionlov που αποκλειστικά εισάγουμε και προμηθεύουμε την εγχώρια αγορά.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

4) Πρέπει το δοχείο μας να καθαρίζεται τακτικά ώστε σκόνες ή άλλες ακαθαρσίες να μην επηρεάζουν την καύση της βιοαιθανόλης.Το καθάρισμα πρέπει να γίνεται χωρίς χημικά στην περιοχή του δοχείου καύσης. Καθαρίστε το εσωτερικά αφαιρώντας τον κεραμοβάμβακα, κατόπιν σκουπίστε το καλά με ένα στεγνό πανί. Εάν δεν ειναι επικτό να αφαιρεθεί ο κεραμοβάμβακας χρησιμοποιηστε αέρα ή απορροφήστε τυχόν υπολείμματα με το ακροφύφιο της ηλεκτρικής σκούπας

5) Η φλόγα δεν πρέπει να αγγίζει συστηματικά κανένα σημείο της εστίας του τζακιού. Αν καίει συστηματικά την εστία ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο που έχει τοποθετηθεί πάνω στη φλόγα, θα προκύψουν μυρωδιές απο την καύση των υλικών που θα καίγονται. Αν το τζάκι μας έχει μικρό βάθος και η φλόγα αγγίζει συστηματικά την πλάτη της εστίας ή οποιοδήποτε άλλο σημείο της , μειώνουμε υποχρεωτικά την ένταση της φλόγας. Αν η μείωση της εντασης δεν μειώνεται , ενημερώνουμε τον κατασκευαστή-προμηθευτή του τζακιού μας.

6) Η χρήση αρωμάτων σε μεγάλη αναλογία ή η ανάμειξη με τη βιοαιθανόλη μπορεί εκτός απο έντονη οσμή να επηρεάσει με μουτζούρες από καπνό. Συνιστάται μικρές αναλογίες, εως 2 σταγόνες ανα καυστήρα, σε εξωτερικό σημείο του καυστήρα, οχι εντός.ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΑΡΩΜΑ ΟΣΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

Αν θέλετε το τζάκι σας να μυρίζει το αγαπημένο σας άρωμα μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες με αρωματικό έλαιο στο δοχείου καύσης του τζακιού σας. Οσο διαρκεί η καύση του τζακιού σας θα απολαμβάνετε τη μυρωδιά απο το αγαπημένο σας άρωμα!


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική